Lite kort om LITTLE ANGELS CHILDREN'S HOME - och några bilder från vårt första besök i september 2002

Hemmet ligger strax utanför Mamallapuram. Vi åkte dit med en rickshaw och när vi kommer fram kommer alla barnen fram och tar i hand och säger sitt namn och frågar efter våra. Sedan hänger de blomgirlander runt halsen på oss. Barnen sitter under tak på ett cementgolv och har skolundervisning. Varje kväll kommer två lärare dit och hjälper barnen med läxläsning och stödundervisning. Dels är skolorna inte så bra, och dels har flera av barnen missat fler år och behöver stöd för att komma ikapp.

Här är köket där kokerskan lagar mat. På bilden håller hon på och gör chapatti-bröd.

Det här är Stephen som serverar oss mat. Vi sitter i ett rum där de förvarar rotsaker, och som också är flickornas sovrum!
Här sitter May och jag och äter. Som framgår äter vi på bananblad och med höger hand, som brukligt är i Indien. Behöver jag säga att det var mycket gott? Pojkarna sover på golvet i två små rum. De här fem pojkarna får hjälp med matten, nästa dag ska de ha provräkning.

Vi fick en kort skrift där barnhemmet presenterades. Jag har lagt den texten på en egen sida.

I januari 2004 besökte vi hemmet igen - här är några bilder från det besöket.

Vi hade tänkt besöka hemmet en tredje gång i januari 2005. På grund av tsunamikatastrofens tragiska följder för familjen Bivrin (och många andra) ställde vi in den resan. Vi hade samlat in pengar som vi skulle donera till barnhemmet. En del av dessa skickade vi med en vän som åkte till Indien som planerat. Eftersom också Tamil Nadu var drabbat av flodvågen var vi oroliga för Stephen och barnen. Att vi inte fick svar på våra mejl och inte kom fram på telefon gjorde inte saken bättre. Till slut fick vi tack och lov ett mejl från Stephen. Och vår vän överlämnade de pengar hon hade med sig (se tackmejl).

Givmildheten har varit stor bland vänner och bekanta ända sedan jag först bad om bidrag, så jag har kunnat skicka pengar till Stephen några gånger om året. Ibland har jag kunnat skicka pengar med vänner och bekanta som åkte dit på besök, och andra gånger har jag fört över pengarna till hans bankkonto. Detta kostar dock närmare 300 kr, så det är bättre att skicka kontanter med någon som ska dit.

Här är en sammanställning av vad vi har lämnat över. Klicka på bilden för en större version!Uppdaterad: 2006-09-24