- några axplock från min fritid


 Våren 2000 gick jag en introduktionskurs i Kundaliniyoga som var subventionerad av Ericsson. Följande sommar deltog jag i en veckas "yogafestival", och sedan dess är jag en "hängiven yogi". Ambitionen är en stund yoga och meditation varje morgon, vanligen tillsammans med May. Emellanåt rycker jag även in och vikarierar för henne på hennes yogakurser.
 Ett stort intresse är orientering, som jag sysslat med sedan jag var 13 år. Om du vill veta lite allmänt om orientering finns information på Svenska Orienteringsförbundets hemsida.
SSK Logo Jag är medlem i Snättringe SK – Huddinges orienteringsklubb. Vi är en av de större klubbarna i Stockholm, och vi är speciellt duktiga på ungdomsverksamhet och på att arrangera orienteringstävlingar. Precis som många andra i klubben har jag också genom åren verkat som ledare i klubben.
 När jag nu flyttat till Strömstad har jag gått med i Idefjordens SK, orienteringsklubben på orten. Det är en liten klubb med stora ambitioner, och jag försöker dra mitt strå till stacken, bl a som webbmaster.
 Den här bilden får representera mitt allmänna friluftsintresse. På vintern åker jag gärna längdskidor (åkte Vasaloppet 2002 - hittade då en bra sida om vallning), långfärdsskridskor och telemark. På sommaren springer jag i skogen, i jakt på skärmar eller som löpträning. Ibland går jag i mer maklig takt, t ex i jakt på svamp och bär. Jag har också ägnat mig åt sportdykning, kanske dags att återuppta detta. Paddla kajak provade jag häromåret och tänker göra igen. Fjällvandring är också ett intresse, och förutom i svenska fjällen har jag vandrat i Nepal, Argentina, Chile, Storbritannien och Irland  (i höjdordning).
 I september 2002 var jag och May i Indien i två veckor. Första veckan tillbringade vi på ett ashram (ung. andligt center), och den andra i en liten kuststad söder om Madras på Indiens östkust (som numera heter Chennai) vid namn Mamallapuram. Där träffade vi av en slump (?) en man som heter Stephen Nesaraj och som driver ett barnhem för föräldralösa och handikappade barn.

I januari 2004 var vi åter i Indien och besökte barnhemmet.

Läs mer här.


Uppdaterad: 2006-10-01